Pubg Mobile Livik Rehberi




Geçtiğimiz haftalarda 
PUBG Mobile 0.19.0 güncellemesi kapsamında duyurulan, 2×2 boyutunda olması nedeniyle oyunun en küçük haritası konumunda bulunan ve toplamda 52 oyuncunun mücadele ettiği Livik haritası, kısa süre önce oyuna eklendi. Haritanın boyutu ve oyuncu sayısının azlığı nedeniyle diğer haritalardaki oyunlardan daha kısa süren Livik haritası, sırf bu özelliğinden dolayı bile ayrı tutuldu. Zira kısıtlı zaman içerisinde birden fazla oyun oynamak isteyen oyuncular artık Livik haritasında bu isteklerini gerçekleştirebilecek.

PUBG Mobile Livik haritasının çıktığı andan itibaren oyuncuların büyük ilgisine maruz kalması nedeniyle bu haritadaki püf noktalar ve bilgiler de merak konusu oldu. Zira bu haritaya özel farklı bir silah, kasa sistemi, yeni iyileştirme sistemi ve fazlası bulunuyor. Bu nedenle şu anda çoğu kimsenin bilmediği veya farkında olmadığı bazı şeyleri kullanarak büyük avantajlar sağlayabilir ve galibiyete giden yolunuzu daha da kolaylaştırabilirsiniz.

Livik haritasındaki yenilikler neler?


PUBG Mobile Livik haritası taktik ve önerilerine geçmeden önce, Livik haritasıyla gelen bazı yeniliklerden bahsetmekte fayda var. Livik haritasıyla birlikte oyuna yeni bir araç eklendi. Canavar kamyon adlı aracın boyutu oldukça büyük. Ancak ne kadar işlevsel olduğu hakkında bazı soru işaretleri var. Canavar kamyona dair tüm detaylar için PUBG Mobile canavar kamyon nerede çıkar içeriğimize mutlaka göz atın. Bunun yanında oyuna iki yeni silah da oyuna eklendi. Bu silahlar MK12 ve P90. Çoğu oyuncu P90’ı diğer savaş oyunlarından bilse de kısaca P90 bir hafif makineli tüfektir. Sahip olduğu düşük geri tepme ve yüksek atış hızıyla yakın mesafe çatışmalarda çok iyi işler çıkartabilir. Ancak P90, şu anda sadece arena modunda kullanılabiliyor. Oyuna eklenen bir yeni diğer silah olan MK12 ise 5.56 mermi kullanan, seri atış özelliğine sahip bir keskin nişancı tüfeği. 20 mermilik bir şarjör kapasitesine sahip MK12, oyun içerisinde nadir bulunuyor ve sadece Livik haritasına özel. Seri atış özelliğine sahip keskin nişancı tüfeklerine dair daha detaylı bilgi için PUBG Mobile DMR silahları içeriğimize göz atın. Bunun yanında bu haritaya özel bir diğer yenilik ise süper kasalar. Haritada nadir bulunabilen süper kasaların içerisinde oyuncuları memnun edecek bazı bileşenler bulunuyor.

Öneriler



Sıcak su kaynakları sistemini öğrenin

İsim size biraz tuhaf gelebilir. Ama buranın özelliğini duyunca çok seveceksiniz. Livik haritasının özelliklerinden biri olan sıcak su kaynakları ile birlikte iyileştirme eşyaları bulma derdi ortadan kalkıyor. Zira sıkı bir başlangıcın ardından canınız azaldıysa ve canınızı yenileyecek herhangi bir şeyiniz yoksa üzülmeyin. Sıcak su kaynağına girerek başta canınız ve devamında enerjinizi yenileyebilirsiniz. Sadece Livik haritasına mahsus olan bu özellik ile sağlık eşyası bakımından lootunuz iyi değilse çatışmadan kaçmanıza gerek kalmayacak.



Haritadaki gizli yeri keşfedin

PUBG Mobile Livik haritası küçük bir harita olmasına rağmen içerisinde keşfedilmemiş bölgeler de bulunuyor. Waterfall ise onlardan biri. Livik haritasının güneydoğusunda yer alan Waterfall, içerisinde ciddi bir loot barındırıyor. İçerisinde yine Livik haritasına özel süper kasalar barındıran Waterfall’a giderek sağlam bir loot yapabilir ve oyun içerisinde ciddi bir avantaj elde edebilirsiniz.



Taktikler





Haritanın ortasına atlayın

Öncelikle belirtelim, harita küçük olsa bile 52 oyuncu bu harita için gayet yeterli. O yüzden bu haritada çatışmadan kaçma bir durum pek söz konusu değil. Zira atladığınız bölgenin çok yakınında illaki oyuncu veya oyuncular bulunacaktır. Bu nedenle çatışmayı pek sevmiyorsanız ve daha sakin bir oyun tarzını benimsiyorsanız bu harita pek sizlik olmayabilir. Bu yüzden Livik haritasında başarılı olmak istiyorsanız çatışmadan kaçmaya çalışmak gereksiz vakit kaybı olur. Oyunun başında haritanın merkezine atlayarak oyun içerisinde genel olarak avantajlı bir durum elde edebilirsiniz ve harita üzerindeki hakimiyetinizi geliştirebilirsiniz. Başlarda bu durum biraz sizi zorlayacak olsa da sonradan size epey avantaj sağlayacaktır.


Araç kullanmaktan kaçının

PUBG Mobile Livik haritasıyla birlikte bir diğer yenilik olan canavar kamyon yeniliği, göze epey hoş geliyor olabilir. Ancak bu haritada araç kullanmak sanılanın aksine pek iyi bir tercih değil. Zira haritanın boyutu hali hazırda epey küçük. Bu nedenle ulaşmak istediğiniz yere koşarak rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Eğer sessiz ve güvenli bir şekilde oynamanız gerekiyorsa araç kullanmak sizin yerinizi belli etmekten başka bir şey yapmaz. Bu nedenle araç kullanma işini son ihtimal olarak değerlendirin ve buna göre hareketlerinizi ayarlayın.


Airdroplardan uzak durun


Airdroplar her zaman bir risk taşır ancak çoğu zaman bu riske değer. Ama Livik haritasında aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Boyutun gayet küçük olduğu bir haritada airdropa gelen kişilerin sayısı epey artacaktır. Çünkü mesafelerin epey kısa olduğu bu haritada bir yerden bir yere gitmek hiç de zor ve zahmetli değil. Bu nedenle bir airdrop için birkaç oyuncuyla mücadele etseniz bile illaki fazlası da gelecektir. Eğer galibiyete giden yolda risk almak istemiyorsanız airdroplardan uzak durmanızda fayda var. PUBG Mobile haritalarına dair daha detaylı bilgi için PUBG Mobile harita rehberi içeriğimize mutlaka göz atın.

Yorumlar